Wednesday, February 17, 2010

Yellow sudah bertukar kepada Cheezy

Aku dah lama dah sebenarnya nak cerita kat sini. Cerita tentang Yellow yang aku bela dulu tu, dah diberikan kepada org lain iaitu kembar dari Melaka.

Minggu lepas kitaorg duk baca2 blog diaorang pasal kucing2 diaorg termasuklah pasal Yellow (diaorg dah tukar nama cheezy).. tiba-tiba rindu plak kat dia.. uhuk uhuk.. hehe.. Yelah sape tak rindu. Dulu dari dia buruk dan sakit sampai la dia jadi sehat dan gemuk..kitaorg yang jaga.

Aku dah tak ingat bila Yellow kena amek.. tapi gambar-gambar dia saat kena ambil tu ada la.. hehe

 
Muka ketakutan kot.. :P

Lepas semuanya selesai..kitaorg tunjuk jalan dekat tuan baru Yellow tu nak ke highway.. aku sempat lagi amek gambar kete diaorg ..hihi
 

Kat bawah ni plak gambar terakhir aku ambil. Masa ni kitaorg nak terus, diaorg plak nak buat U-turn.. 
Macam mana nak ckp ea.. nak kata sedih tu sedih gak..tapi kitaorg terpaksa kurangkan kucing kat rumah. Sekarang kat rumah pon dah ada 5 ekor. Bukan tak sanggup jaga tapi takut tak terjaga.. seharian kat ofis jerkan..  thanks to eena dan twin dia.. jaga Cheezy elok2 yer.. hehehe

9 comments:

My A,B,C,D...... said...

jangan sedih2 yellow aka cheezy akan dijaga dgn baik oleh mereka berdua.....kalau rindu leh lah pi tengok kat blog mereka

Kancilbiru said...

mestilah sedih jugak rasa...dah duduk lama ngan ko kan..

Qisha said...

laa cheezy tu korang punya ke??tapi takpe twins tu pasti jaga dengan baik..memang sedey bila terpaksa lepaskan kucing yg kita sayang:)

HafizChan said...

Hmm...broker kucing rupanya..eheh

iela said...

My A,B,C,D...... : huhu.. sekarang ni selalu tgk blog diaorg.. suka la tgk kucing2 diaorg tu..sehat2 belaka.. hihi

Kancilbiru : tu la tu..nasib baik la kucing..kalo anak, meraung la aku.. kekeke

Qisha : a'a..kitaorg punyer... hehe.. tula..tgk twin tu jaga mmg elok sesangat. alhamdulillah...hhehe

HafizChan : bukan broker kucingla... minat kucing jer..

Misz Pinkie Winkie said...

hhehhe..
cik twin akan jaga mereka dengan baik
diorang pon dah makin sihat.
cik eila jgn sedey2 yerk.

saya said...

uwwaa..sedihnya..saya tak sanggop berpisah.. tapi kalo the next tuan jaga dengan elok takpe la kan... love you cheezy..

Hello Kitty said...

huu..sedey lak bace entry ni..hee:D
k.eila, sha n eena janji akan jaga yellow baek2..kitorg takkan bezakan die ngan anak bulus len..syg die mcm syg yg len jugak..klu k.eila rindu, dtg la blog kitorg slalu, n klau ade mase dtgla melaka bile2..:)

(hug from yellow\(^_^)/)

iela said...

Misz Pinkie Winkie : tak sedih dah.. rindu jer.. hihihi

saya : betul tu..kalo next tuan dia jaga elok takpe.. ;)

Hello Kitty : thanks.. ;) insyaAllah bulan 3 nnt kitaorg balik johor bleh singgah.. ;)