Tuesday, February 23, 2010

Kucing menguap @ yawn

 
Gambar di ambil dari SINI.
Adakah kucing menguap disebabkan reasons yang sama seperti manusia?

Manusia biasanya menguap disebabkan oleh penat atau pon mengantuk dan ia adalah sesuatu yang tak boleh dicontrol. Manusia menguap untuk menambah level oksigen dalam darah dan terus naik ke otak.

Kucing pon menguap sama reason nya seperti manusia. Cuma kadang-kadang kucing menguap sebab dia nak stretch semua muscles diseluruh bahagian muka dan mulut.. huhu..

p/s : Aku suka sangat tengok kucing2 menguap...nampak comel.. huhu

5 comments:

Hello Kitty said...

eh,ade gmbar cik todd la..hihi..
aah,dorg kalau mguap mmg comey,nmpk sume gg, bau pun kuar semerbak..hehe:P

Misz Pinkie Winkie said...

kucing menguap nampak comel dan klakar.
beria-ria macam manusia jugak.
hehhehe

iela said...

huhuhu..pinjam gambar.. ternampak dia menguap terus nak buat entri ni ..hihihi..

iela said...

Misz Pinkie Winkie : a'a..cute je kan.. huhu..

Hello Kitty said...

hehe..pinjam je..anytime k.iela..:)