Friday, February 5, 2010

Contest Namakan dan Menang!!

Yer..inilah masa yang ditunggu2 oleh semua org. :P [ poyo jer kan ]. Semalam aku dah berbincang dengan encik hubby nak korang namakan salah sorg sekor anak Oleo. Akhirnya, dia bersetuju untuk korang namakan anak Oleo yang berjantina betina. Yeaahhh... ini dia gambar2nyer..

 

Yang jantan tu encik hubby aku ckp nak namakan Tomei.. pastu dia kata nak namakan yang betina ni pulak Habib.. hahaha.. takde takde..aku tidak setuju.. Ada ke nak dinamakan nama kedai jual barang kemas tu.. takmolah. huhu.. Jadi dengan ini,  aku nak korang namakan anak Oleo yang betina ni la.. Ha, boleh? hehe..

Ok ok..Syarat-syaratnya mudah jer:
  1. Untuk kawan-kawan yang ada blog..
    • Jadi Follower blog ini.
    • Korang mestilah create satu entry berkenaan contest ni. Ataupon korang copy paste je entry aku ni. Jangan lupa tinggalkan nama anak kucing yer dalam entry tu. Buatlah secreative yang boleh. Nak edit gambar kucing tu pon boleh. No problem ma.
    • Tinggalkan link anda di dalam ruangan komen yer. Nanti aku jengah2.
  2. Untuk kawan-kawan yang takde blog tu jgn risau, korang hendaklah tinggalkan komen beserta slogan " Saya nak namakan anak Oleo dengan nama ..... kerana .... ". (buat ayat sendiri pon boleh).. tidak lebih dari 50 patah perkataan.
  3. Tarikh tutup adalah 5hb February 2010.
Korang ajak la kawan-kawan lain join. Lagi ramai lagi bagus...huhu.

Kategori pemenang :
  1. Seorang pemenang dengan nama yang telah dipilih oleh pihak juri..
  2. 2 org pemenang bagi blog entry yang paling kreatif atau menarik.
  3. 2 org pemenang bagi slogan yang paling kreatif atau menarik.

29 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nak masuk!

aku nak balik tanya nuha :P

Aku Bukan Celebrity Chef

iela said...

e.l.i.s.s.m.i.e : huhu..wah siap nak tanyer nuha..huhu

Misz Pinkie Winkie said...

hhehhehhe.
cepat-cepat masuk peraduan.
tak sabar nak tau apa adiah misteri itew.

nizaa said...

nak masuk gak..tapi nak cari tang mana anak bulu weh...

iela said...

nizaa : aku bukan suh cari anak bulu. Aku suh cari nama anak bulu ni.. huhuhuhu.. [ke aku yang tak paham soalan ko ni]..hihihi

sI tEDI said...

malam ni nak bertafakur, nak fikir nama yg sesuai!

anjut said...

namakan Chibi (maksud "kecil" dari nama jepun).

ataupun Minette -sebut [minet](nama kucing betina paling popular di perancis- maksud 'puan kucing').

kalau nak kemelayuan, namakan 'Ros'. entah, mcm sedap jer. hehehe!

Hello Kitty said...

waa..beshnyee ade contest..nak join la...

iela said...

huhu...meh meh join.. ajak ramai2.. :D

My A,B,C,D...... said...

hadiah dia anak kucing seko ke?

Hello Kitty said...

My A,B,C,D : haha fizan, kalau dpt anak kucing sekor, berebut2 nak msuk..hihi.. dpt cage besh gak..hihi:P

iela said...

huhu..anak kucing? oh tidak.. tidak mungkin..buat masa ini kucing ni bukan utk dijual atau dibagi pada sesiapa.. tunggu diaorg besar sket la.
kalo cage tu boleeehhh. huhu.. tunggu yer pengumuman hadiahnyer.. ;)

keen said...

salam..,
boh nama NURKASIH...mmm pasti malatop

Papa meow said...

Tauk nama olin, mia, nina, nuek, ninie, neneng, memei, mamee, musyuk...bole?...hehe

ridduan said...

aku bagi nama upin dan ipin..

shaf lina said...

www.itscats.blogspot.com
hai already give name to oleo's baby.so do view my blog ;)

sI tEDI said...

aku dah juin!!

http://myqza.blogspot.com/2010/01/menamakan-s-kent.html

TQ

meera^da cute..*_* said...

dah join...jangan lupe jengah..

http://inilahakuameera.blogspot.com/2010/01/contest-untuk-si-kucing.html

aNIe said...

eila...comelnya anak kucing tu...geram akak...mcm anak kucing akak...Lolly...

iela said...

thanks pada sume yg join contest ni.. seronok sgt tgk korang buat entry yg menarik.. tiba2 juri dah pening nak pilih yg mana dah.. hahaha... nasib baik aku bukan juri.. :D

iela said...

aNIe : yeke kak.. wah..ada kembar la dia :P

Snowwhite Zone said...

woww nm sempenan kedai emas.. ahhahhha comey.. nak join tp ide x sampai2 laaa...

My A,B,C,D...... said...

nak join gak. nanti 4 feb tgk lah kat blog saya http://ayukiblackcomeldora.blogspot.com

iela said...

Snowwhite Zone : takpe.. ada byk masa lg.. ehehe..

My A,B,C,D...... : orait.. nnt saya jengah2 yer.. ;)

en. AMD said...

Salam pn. iela,
sy dh join.. hehehe..

http://kalampusaka.blogspot.com/2010/02/meeeooowww-contest-namakan-dan-menang.html

iela said...

en. AMD : dah jengah dah.. thanks ya... ;)

HafizChan said...

tetiba aku trasa nak bela kucing

iela said...

HafizChan : bela la sekor buat teman..hehe

My A,B,C,D...... said...

salam thank sbb jengok my page...gambar tu dah dibetulkan mummy oleo nya gambar dah leh nampak....