Tuesday, November 24, 2009

Kucingku rindukan Evo..

Inilah dia kedai yang jual makanan kucing. Dekat Seksyen 9, Shah Alam. Bangunan belakang Shell seksyen 9. Berdekatan dengan bank al-rajhi. Kat situ ada dua kedai. Tapi kedai ni je yang ada jual makanan anak2 buluku..


Inilah dia.. Nama makanan ni Evo. Kitaorg beli yang 7kg untuk 3 cats n 2 kittens. Evo lebih protein dan sudah pastinya tanpa pewarna. Evo ni lebih jimat. 7kg (RM130) boleh tahan 2 bulan. Diaorg makan pon sket jer dah kenyang. Makanan kucing yang sangat berkhasiat..boleh tengok kat sini dan juga di sini.

Aku copy sket la :
EVO Benefits
  • Grain free for when extra carbs and grain intolerances are a concern
  • High levels of protein from quality meat, poultry and fish
  • Excellent palatability
  • Skin and coat health
  • High digestibility and decreased waste
  • Energy and nutrient-dense
  • Formulated with added antioxidant vitamins
  • Fortified with vitamins and minerals


Ramai forumer yang kata Evo ni membuatkan bulu kucing diaorg cantek dan kucing diaorg bertenaga takdela lembik mcm kurang khasiat.. :p ehehe..
Kenapa 'grain free' itu bagus?
From all the research done on cats in the last 10 years, the cat's body cannot process carbohydrates and plant products well (not like dogs), it causes them much problems. That is the reason why grains-free cat food in the premium range were introduced (after studying the cat's natural diet in its natural environment, not as a pet living in a cage) and costs a lot more. But grains (carbohydrates and fibre) are used as fillers in cat food to lower the production cost (and hence cost price) and to give bulk (nampak banyak).
Tapi bukan sume kucing sesuai dengan Evo. Ada yang tak jugak.. Banyak lagi kedai makanan kucing kat pet shop mcm blackwood, iams, science plans..dan lain-lain  :D
  
Lepas tu kitaorg beli cat litter sand. Berbau Lemon. Walaupon tahi kucing kat rumah tu kurang berbau sebab makan Evo, hehe.. kitaorg tetap jugak belikan litter sand yang berbau lemon. Kat dalam ni ada dua beg plastik. Harga dia RM40 sahaja.


Lepas kitaorg dah beli sume2 tu kitaorg singgah Ani Sup Utara kat seksyen 9. Dah lama betul tak pergi kat situ.. dah cantek kau.. dulu suram jer.. skrg ada class gitu :P

Oklah..daaaaa....

8 comments:

nizaa said...

waahh ani sup ni lgi kelas dri seksyen 7...nnti aku nk ajak laki aku p sini pulak lah...otak2 ada jual tak?

sI tEDI said...

kucing aku makan ikan rebus dengan smartheart je.. dia tahu bos dia mesken.. ekekekeke

iela said...

ani sup kat sek9 ni la yang paling tua dan paling lama di shah alam. huhu. otak-otak mesti ada punyer...sodap.. :D

iela said...

tedi : huhuhu.. boleh jgk.. dulu2 pon aku bagi makan ikan rebus gak.. hehe

nur said...

wahhh biar btol..ani sup utara ke tu?lain gile siot...

iela said...

nur,
betul...kamera enset aku masih elok lagi.. haha
skrg ani sup dah lain..diaorg dah jd franchise mcm mcD. Sebab ramai manager McD jd manager beso kat ani sup.hasben kak lang pon baru je masuk ani sup. Jgn tak tahu ani sup utara pon ada wisma tau.. huhu

Anonymous said...

Saya nk tnya makanan kucing jenama Brit Care bagus ka? Minta pendapat....

iela said...

Jenama Brit Care tu ok jugak. Janji premium. Cumanya tu la..ada kucing yg ok ada yang tak. Kena try dulu dalam sebulan. Tengok bulu n tahi dia ok ke tak. Kalo ok..maksudnya makanan tu ok la dengan dia. ;)