Wednesday, November 25, 2009

A Christmas Carol - 3D Movie

Pic from Shockya.com

Semalam pergi tengok cerita ni dekat Sunway Pyramid. Plan asal sebenarnya nak tgk citer 2012. Tapi disebabkan tak pernah tgk 3D movie kan..kitaorg tukar la plan tgk citer ni. Sekali boring plak.. dah hujung2 baru la nak best. English dia tu kena dengar betul2 sebab english classic. Cakap pon mcm bunyi angin jer..hehehe..
Tapi aku tabik spring dekat Jim Carrey. Jim Carrey memainkan 4 watak.. watak utama iaitu Scrooge, lagi 3 tu adalah hantu-hantu yang scrooge jumpa. Memang berbeza betul suara dia dalam 4 watak tu..mcm org lain-lain.


Inilah spec 3D. First time aku pakai. Berat jugakla. Dah la aku memang pakai spek..terkemek hidung aku yg sedia kemek ini.. huhuhu..
Apa pon cerita ni cam biasa je.. mcm cerita sebelum-sebelum ni jugak..citer hantu krismas yang menyedarkan orang yang tak suka merayakan christmas....kelainannya kali ni dalam 3D je.
Bagi aku yang first timer ni memang best la, mcm real jer.. masa part hantu mula2 tu..terkejut beruk aku dibuatnya. Macam depan mata jer.. hehe
Tetiba teringat camne entah rupa aku pakai spek 3D ni semalam..bayangkan la 2 spek aku pakai....mesti macam pakai kanta besar je.. haha


3 comments:

nizaa said...

best ka movie 3D? apa beza dia ngan movie biasa...mahapla..aku kan jakun sket...hahaha

iela said...

Best kalo citer dia pon best :P hahhaha..
Beza dia, movie 3D ni ko nampak mcm dia terkeluar dari screen tu.. mcm depan mata ko jer.
Try la p tgk 3D movie.. tapi carik cite yg best oke.. hehe

ridduan said...

best ker..but 2012 mmg mantop grafik dier mmg x bosan ler if gi tgk..if senario bosan giler..lawak dier kite bleh budget..best lagi time2 aziz m. osman