Wednesday, November 4, 2009

Teka Peribahasa

Sape tahu maksud peribahasa ni?

Besar paip dari tangki.

Sape jawab betul aku bagi hadiah.. huhu.. cepat cepat!!!

17 comments:

nizaa said...

tak penah la pulak dgr peribahasa ni..rasa mcm lebih sudu dari kuah kot..hahaha..kira orang yang suka membuat sesuatu yang bukan sepatutnya dia buat atau dengan kata lain orang yang suka overshadow orang lain atau suka inter frame atau
orang lain plak yang over....

betoi tak? betoi dak?

Kamarul said...

maksudnye bil air tak bayar 3 bulan but still ada hati nak bukak paip besar2. ha ? betul kan, dah agak dah. ekeke

iela said...

nizaa : huhuhu.. kurang tepat..

kamarul : hahahhaa...tak kena langsung :P

nur said...

Maksudnya...besar belanja daripada pendapatan...bleh ke? atau maksud yang lebih tepat..sham asyik perabihkan air tangki kat umah korang...sebab tu paip kena besar cepat sket air masuk tangki...hehe

iela said...

nur : ha.. pandai.. huhu.. hadiah tunggu na.

nur said...

oyeah..eh mana satu btol..yang depan ke balakang?haha..wah memang patut la aku dapat hadiah nie..2 hari lepas kan bday aku..ngeh ngeh.. ;p

iela said...

nur : a'a la..ni pasai tak bagi hang hadiah la ni.. nampaknyer kena bagi jugak..hahahahahaha

*jwpn : Besar belanja dari pendapatan. Tepat sekali!!

nizaa said...

alamak...salah teka marr...

Kamarul said...

e'eh cik nur nih, suka2 jer eh. umah saya x pakai tangki, air direct jer.. eheh

iela said...

nizaa : hahaha.. salah laa.. :P

kamarul : lain macam plak panggil wawa, 'nur'. Huhu..

Atia Adina said...

ala....x sempat nak teka jawapan....

iela said...

atia : atia lambat laa..hihihi

ridduan said...

plumber tersalah pasang kepala paip air ,terpasang kepala paip bomba kot...

iela said...

ridduan : hahaha....dah ada org teka yg betul dah :P

ridduan said...

yeker..haha..tuler excited nak jawab..sis if nak tau @D bayar zakat pendapatan@simpanan dtg ler..kat ofis LZS masjid negeri..Insyaallah nnti saya bantu...berkat rezeki nnti..Amiin Insyaallah..selain berkat coZ jaga kucing2 nie..

iela said...

ridduan,
a'a ..memang berhajat pon. insyaAllah bulan bulan 12 ni nak g tanya n bayar. Thanks yer ;)

ridduan said...

sama2..sis akan dapat keberkatan & mmbersihkan harta yang sis ader dgn berzakat....