Friday, November 6, 2009

Menyesalnyer tak amek...

Semalam malam aku ternampak kucing warna hitam putih yang husband aku kata "esok kita amek kalo takde yang amek", mati kena langgar [sape la yang langgar kucing tu..uhuk uhuk]. KESIAN SANGAT. Rasa menyesal sangat tak amek awal².
Pagi tadi husband ai dah alih kucing tu ke tepi supaya takde orang langgar dan reput kat tengah jalan.
Masih lagi terasa ralat. Hmmm...



16 comments:

sI tEDI said...

mmg x de rezeki dia untuk hidup.. r.i. p
so kucinG!!

Papa meow said...

Allah! kesian nya... mcm uwekk lak tompok dia. mmm... apasal x tanam sekali, letak tepi je huuuuuuuuuuu

iela said...

papa : masa tu tak sempat.. on d way nak p keje.. hehe

iela said...

tedi : tulah...hmmm tapi takpelah.

nizaa said...

sian..aku rasa dia bunuh diri sbb pasrah tak dak orang terima dia..hahaahaa

ridduan said...

dah ajal dier, maybe bukan rezeki kita nak jaga...pernh sekali nak gi rawang(naik moto), aku jumpa anak anjing kat tgh jalan..sian lak..so aku halau gi tepi jln..takut kena langgar, coz seblum tue ader kete dah nak terlanggar, nsb baik smpat break..2 yang risau, if naik kete aku amik je pas tue aku letak kat maner2 estet..but aku nauik motor..last2 aku nmpak kuil x jauh dari tempat tue..so aku terus gi jumpa penjaga kuil..gitau ada anak anjing kat tepi jln..kecik lagi..takut kena langgar.

ridduan said...

penjaga kuil 2 angguk je..dier kata nnti dier amik, akuteruskan perjalanan dalam hati aku doa, moga dier amik la anak anjing tue sian lak..esok aku blk ikut jln yang sama, nak tgk anak anjing tue still ader@tak..Alhamdulillah takde..if kena langgar mesti ader bangkai..so aku rumuskan penjaga kuil teu amik Mudah2an la..

iela said...

ridduan : terharu baca citer ko tu. Patut dijadikan contoh ni.. ;)

ridduan said...

apa yang penting..ake berusaha nak selamatkan 2, 3 nyawa..itu je niat aku..walaupun anjing..cam papapmeow aku suka kisah peace anjing dier dgn Jhon.."sifat petlover jadikan kita bersaudara" antara kalimah blog dier yang aku time diaer carimpeace kat bukit Taboh..better saya paggil sis iela..jela..saya keje kat shah alam je..dalam masjid negeri Masjid Sultan Salahuddin

iela said...

ridduan : oo..shah alam..dah dekat la tu..

Yup, sikap petlover mengeratkan silaturrahim jugak. ;)

D'la Ramli said...

LA..SIANNYE...ZALIM TOL YG LANGGAR TU..TKKAN LA TAK NMPK KUCING TU..TERINGT KUCING I YG MTI KNA LNGGAR RAYA PERTAMA....SEDEY...

iela said...

nizaa : hahaha.. agaknya kot.

D'la : agaknya sbb mlm hujan pastu kucing tu plak warna itam putih.. org tu tak nampak la kot kucing tu lintas jalan.

Kucing D'la tu dah lama bela ke. Kesian dia..

ridduan said...

pernah sekali tue saya kuntau satu budak india coz langgar kucing saya, x sempat basa-basi terus saya bagi..melolong minta maaf..last2 ayah settlekan..malam tue mmg sedey giler arwah mak yang pujuk, ada sekali kucing kesayangan saya abg langgar coz tido bwh kete,,pecah spotlight die saya sepak..mcm biasa arwah mak yang pujuk.gak.esoknyer abg gantikan. yang baru.. but kenagan arwah mak x dpt lupakan coz sama2 minat kucing..satu moment rawat kucing saya yang sakit,saya dan arwah mak yang tggu.last arwah gak kucing saya..melelehh gak cam biasa arwah mak yang pujuk

ridduan said...

saya dan arwah mak mmg pencinta kucing..dulu kucing nak beranak arwah mak yang siapakn tempat dier dan kami tggu sama2 sampai kucing tuer bersalin, sebahagian kucing saya arwah mak yang kasi nama..rindu sgt moment tue.ayah lak suka mandikan kucing..ngan siap bawak atas motor..takpun gi jalan2 kat sawah..

iela said...

ridduan,

wah bestnyer. Memang betul pencinta kucing satu family ni. hehe

** Bela kucing boleh mengurangkan tekanan perasaan atau stress.. tul tak. hehehe..

ridduan said...

yup bagi saya terapi minda..tenang je...skang duk bujang..if rindu sgt kucing kat kg..dok belai kucing jiran jadiler...kucing yang kat rumah kebaykkan kutip kat luar@pun dtg sendiri..kat rumah kasi ikan rebus hmm cpt naik badan dier bulu pun cantik..ada sekali smpi kucing saya org curi..dah buruk buang dah cantik baru nak pandang...apa..la