Wednesday, March 3, 2010

Hitam yang tak semua pon hitam

Hitam.. nama dia sebenarnya kitaorg nak bagi Comot.. tapi sebab orang tua ku itu suka panggil hitam ..lama2 terus melekat nama dia hitam..


Kalo korang nak tahu, aku dah lama betul nak amek gambar dia ni. Tapi tak pernah dapat gambar yang cun melecun.. huhu.. takde la nak cun pon.. tapi bila amek je gambar dia.. muka dia jd lain mcm tak real.. apesal ntah.. Tapi aku berusaha jgklah amek gambar dia sampai jadi real ...hahaha (almaklumlah amek gmbr guna enset je pon)..huhu


Suara Hitam mcm serak2 basah gitu.. tak tahu sebab apa.. sebab kecik2 dulu suara dia biasa je. Makan apa ntah jd mcm tu.. huhu.. Kadang-kadang menyampah gak dgr suara dia tu...mcm dibuat2...hahahha



Kening dia (kening ker?) sebelah kiri adalah berwarna hitam dan sebelah kanan plak warna putih.. Dah la bulu warna hitam..kalo tak tengok betul2 mesti macam takde kening sebelah kiri.. macam cacat pon ada.. ..hihihi

Tapi Hitam ni sangat manja, cerdik dan mengada2.. huhu..

12 comments:

amie said...

saye ade kucen itammmm..

iela said...

amie : yeke..huhu..panggil itam jgk ke..

Misz Pinkie Winkie said...

comelnya itam.
dia hitam dan pakai loceng pink.
sangat menarik perhatian.
luv u itam.

sI tEDI said...

uniklah warna kat muka dia tu!

Kancilbiru said...

muka garang tu....hehe

Sertai Contest Aku & Kancilbiru!

Hello Kitty said...

hehe..comeynyee..

mishEena said...

k.ila..nak tanyer..yellow dulu mase ngan k.ila ade semput2 x kalau main?smlm ena bwk die g klinik sbb bile die lari skit je trus semput n jelir2 lidah..n doc ckp die ade asma tapi x teruk la..pastu nk tanyer..yellow ni ade kad vaksin x??:)

iela said...

mishEena,

Dia ada gak mcm mengah2 lepas main tapi bila waktu siang je sbb panas. Kalo malam kuarkan dia takde mengah2 pulak.

Masa kitaorg amek dia ni kat kedai tak tanye plak psl vaccin..
Masa amek tu (ptghn bulan 11) kitaorg terus hantar dia g klinik untuk kutu/fungus sbb dah teruk sgt.. lepas 2 bulan dh baik sepenuhnya tu takde g klinik lg sbb tak sempat, dah bg kat eena.. huhu..
Nnt k.iela tanyer husband k.

eena said...

oo..yeke...ena pon mase mula2 amik die x psn lak die camtu..lately ni die jadi camtu..mule igt normal bile panas kucing akan jelir lidah..tapi x smpai bape mnt die main,trs cungap2..ni pon baru cungap2 sbb die g main ngan caspi..nk krg x smpai hati plak..kene pantau je salu..die ngan caspi mmg kuat main..mm..thanks yer k.ila..psl vaksin tu xpela..nti mmg nk bwk je die g vaksin..thanks yer...

sayuri said...

chumellnye!!
itam2..
sy ade kucing itam gak...
tapi da mati! =(

iela said...

eena : Memang kuat main tu.. huhu.. orite.. tula.. antar je g vaccin.. ;)

sayuri : hitam kata tenkiuk :P ooo..skrg ada kucing lg tak?

sayuri said...

ade lagi sys...
2 ekor..
tiger ngn sokka..
heheh