Tuesday, April 13, 2010

Pening

Yo!. Memang sekarang ni aku tengah pening. Tapi topic kali ni pasal benda lain. Tadi aku berblogwalking... jenjalan sana jenjalan sini..Oppss..aku buat keje ok.. Cuma tengah pening2 ni aku kena stop sekejap2. Layan blog kejap..pastu buat keje kejap. Tapi aku tak kira plak yg mana lebih..layan blog lebih ke layan keje lebih.. hahaha..

Masa jenjalan tgk blog orang dengan tidak semena2 aku pening dan lembap nak baca entry sesetengah blog yg aku jelajahi. (chewah! ayat ketika pening). Yer tiba2 aku terasa adakah aku sudah tua, oh.. aku baru 28.. masih muda tau. haha..poyos. Adakah aku tidak mengikut peredaran zaman. Aduhh...

Apa aku merepek ni kan. Sebenarnya, aku tak paham short form yg diaorg gunakan kat dlm blog tu. ok contoh ea :

Tak ....jadi ta
Nak ...jadi na
Aku ...jadi ak
Boleh ..jadi ley

Sebenarnya byk lagi tapi aku bg ni jelah. Kalo ayat tu pendek macam SMS takde la aku pening nak baca dek non. Tapi kalo dah entry tu panjang lebar bagai, boleh buat aku jadi pening dan lembap sesaja nak baca tau dak. Tapi aku rasa orang yg seangkatan dengan umor2 gitu takde masalah la kan.

Korang ada rasa apa yang aku rasa tak. ke aku sorang je yg pening.. ahaks..

9 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

yang aku tuh aku tak leh tahan.
malas sangat nak taip 3 aksara :P

sharina said...

kalau aku..aku panggil spesies mereka itu sebagai org yg tak reti buat shortform.... dlm opis ni ade sorg yg slalu kna marah dgn aku sbb buat camtu...hahahhahhaha :p

Misz Pinkie Winkie said...

hahhha.
kalo camtue lah singkatannya .
memang peningla.
baik2 ngah happening jadik pening plak.

iela said...

e.l.i.s.s.m.i.e : tu la pasal. Tinggal lagi satu huruf je pon.

sharina : hahaha...aku rasa aku tahu siapa itu orang. kih kih kih..

Misz Pinkie Winkie : tahu takpe.. entry dah macam best dah..tapi nak baca plak payah.. adoyaiii..

eena said...

k.ila..g jalan blog ena n sha..hehe..kiteorg nak bwk cheezy g competition ahad ni..dtg la mlk..

* sory,komen xde kene ngene ngan tajuk entry..hehe..

m4rilyn said...

shortform cam gitu...saye pun amek masa nak faham

Kancilbiru said...

aku pun bengang gak kalau masuk blog camni tapi gigih gak nak baca sebab tajuk macam menarik..hehe

iela said...

eena : alaa..tak dpt nak pergi la eena. Apa2 pon gudluck tau.

m4rilyn : huhuhu... sama la kita.

Kancilbiru : a'a..mmg aku gigih jugak abeskan baca. Huhu..

AIDA said...

aku tau sape yg sharina slalu marah tu, hahahaha...