Wednesday, October 27, 2010

Rahsia bulu kucing ku lembut dan lebat

Bulan lepas 2 ekor anak Meon dah berpindah tangan.  Tuannya lain-lain. Tak sempat nak amek gambar.

Yang ni...
Dengan yang bawah ni....

Tuan baru diaorg ni semua suka sangat rasa bulu2 diaorg ni. Lembut dan lebat. Masing2 macam terkagum sebab Meon (mak diaorg ni) bulunya takde la lembut sangat. Macam kucing2 biasa jer. Anak Meon yang dulu pon bulunya tak lembut.

Rahsianya, kitaorg bagi makan EVO la masa Meon bunting tu. Memang berbeza anak Meon yg dulu dengan yg skrg ni. Kalo tak caya try la.

Dulu aku ada buat entry pasal makanan kucing ni. Baca Kucingku rindukan Evo


Selain dari tu, tahi diaorg pon kurang berbau. Dah ramai org yang datang rumah tanyer kenapa tahi kucing kitaorg tak berbau macam kucing2 lain. Memang makanan mempengaruhi fizikal dan perangai kucing.

Dulu kitaorg try gak bagi macam2 jenis makanan kucing. Tapi sejak bagi EVO ni kitaorg tak pernah dah tukar yang lain. Tapi memang susah nak dapat kat kedai ni. Nasib baik la kat shah alam ni ada satu kedai jual.

Aku takde la kata makanan kucing premium yang lain tak elok. Elok jer. Kadang2 tu ada kucing tak serasi dengan satu2 makanan tu. So, kena tukar gak nanti. Selagi kucing kita sihat dan tak cirit birit, kiranya makanan tu mmg sesuai la dengan dia. Ada gak kucing yang tak serasi dengan Evo. Apa2 pon kena try dulu la key. ;)

Oklah..nak ready g masuk kursus balik.. Hehehe..daaaa

7 comments:

Atia Adina said...

adus...aku paling tak tahan bau tahi kucing....sbb tu aku tak suka kucing.....makan evo tahi dia jadi wangi eh????hehheheheheh

meowwmania said...

evo yer...bole la try nnti hehe..tengs

Lieya said...

Woooo evo yerk... mmm boley try nie

Juz Call Me Sharz said...

Evo ok yerk??? lagi murah dari royal canin x???

ingt kucing akan dtg nak cr mknn yg murah sket dr RC...huhu... =p

Namie Amir said...

Baru nk tny hrga dh state siap2 dlm blog.bgs2..RC mahal la...rasa stress tiap kali beli RC.Huhu

* HeeBum * said...

suke betol tgk meow yg dua warna ni.. comey.!! nak culik..nak culikkk..

NanaG said...

try lah Royal Canon... sama macam Evo tapi tahi langsung tak da bau... dulu kucing kita Chomel makan Royal Canon tapi mati jatuh condo... huhuhu...