Friday, October 29, 2010

Kena tag sudey...

Sebenarnya aku dah banyak sangat berhutang tag. Huhu.. bukan aku takmo buat, cuma malas sket :p tapi harini disebabkan aku rajin aku buat gak.

Thanks Sharz.. 


The rules :

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha"

Haa....25 random things, fact, habits, or goal about me..

  1. Dah kahwin...anak masih dalam perut..hehe
  2. Aku mempunyai seorang kembar lelaki. Aku panggil dia abang.
  3. Aku dan abang aku lebih rendah dari adik beradik yang lain. Mungkin sebab kitaorg berkongsi masa kat dalam kandungan mak aku kan.
  4. First time pakai produk kecantikan macam moisturiser ke pencuci muka ke sejak 18 tahun. Masa sekolah pakai bedak jer. X caya?
  5. Suka memasak.
  6. Bila masuk toilet kat rumah, takleh nampak kotor sket..mesti nak sental kasi bersih.
  7. Suka susun barang atau dalam erti kata lain tak suka berselerak.
  8. Pencinta kucing.
  9. Kalo balik dari kerja mesti layan kucing dulu.
  10. Suka pada semua warna. Hijau ke hitam ke coklat ke..ah..semuanyer aku suke.
  11. Kalo lambat sarapan, boleh pening kepala dan gastrik.
  12. Tak banyak bercakap. Lebih suka mendengar.
  13. Sedikit malas nak lipat kain. Tapi gagahkan juga melipat. Hehe
  14. Masa aku berumur 18 tahun, baru aku sedar dalam hidup aku, aku tak pernah gelarkan sape2 pon, kawan baik aku. Tapi kalo org dah anggap aku ni kawan baik dia aku akan hargainya.
  15. Aku bukan perempuan yang suka shopping. Kalo memang kena shopping tu lain la.
  16. Adik lelaki teringin sangat nak tengok aku menangis. Aku memang susah nak menangis depan orang.
  17. Tapi menjadi seorang yang senang menangis sejak kehilangan anak pertama (meninggal dalam kandungan).
  18. Berkahwin ketika berumur 26 tahun. Tahun 2008. So, boleh teka umur aku berapa sekarang ni.
  19. Aku berangan nak bukak pet shop atau pon cat boarding service.
  20. Kalo angan2 kat atas tu tak tercapai aku nak bukak butik. Jual baju muslimah atau baju maternity.
  21. Sangat suka bercuti sana sini. Tapi tak berkesempatan nak jalan-jalan sekarang ni.
  22. Tak berapa pandai bersolek. Ada sape2 nak ajar tak :P kekeke
  23. First time muka ku disolek penuh adalah masa kawen jer. Kuikuikui..
  24. Masa sekolah dulu paling suka subjek mengira ngan sains jer.
  25. Haaa..abes akhirnya.. tgh pening nak tag sape. Hehe..
Aku cuma nak tag 25 5 org jer boleh tak? Hihi.. kalo banyak2 aku tak sempat nak baca semua dan aku rasa nanti mesti tak semua buat pon..kaaannn..huhu

5 comments:

Kancilbiru said...

gila banyak nyer nak kena buat tag? ni kalau tak buat kempunan tak? hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kenapa aku tak tahu ko ada kembar eh..rajin aku buat :P

Atia Adina said...

hah???bary ku tahu....rupanya ko ada kembar......aku kalo kembar sepasang ni aku suka....kembar ko dah kawin ke?

wANieYZ said...

ala..da kena tag...pnjang lak 2 nk kena jawb..xpe2 nnti free wanie jawab..huhuhuh

iela said...

Kancilbiru : hahaha..takde la sampai kempunan :p

e.l.i.s.s.m.i.e : ko tak tahu sebab aku tak bgtau.. kekeke

Atia Adina : kembar aku dah kawen dah.. bulan 6 aritu... wife dia pon tgh pregnant.

wANieYZ : huhu..mmg panjang.. 2 hari gak nak abeskan 25 tu.. kuikuikui..