Tuesday, October 27, 2009

ABDUL LATIP TALIB: Seekor Kucing

http://latiptalib.blogspot.com/2004/06/seekor-kucing.html
Tersentuh plak baca blog saudara ni..

Aku pernah jugak dengar kata-kata ni...
'Kata orang tua-tua, kalau nak memelihara kucing, pilih yang bulunya ada tiga warna kerana dipercayai kucing seperti itu jenis pembersih dan membawa tuah kepada tuan rumah'

Macam kucing aku ni Meon..memang dia sangat pembersih dan dah banyak bawa tuah pada aku dan husband. Contohnya, kalo dulu memang terasa susah betul nak beli makanan kucing yg mahal tu..tapi skang mmg makanan diala yang paling mewah.. mcm tu jgk dengan kitaorg..

Alhamdulillah..semua rezeki tu datang dari yang MAHA ESA.

2 comments:

jimmy said...

tapi snowy satu warne je... dia lagi la pembersih...hihi...n from first time beli..smpi skang...mknn dia mmg mewah..siap da ade anak2 angkat lagi si snowy nih..hihihi - - saje je nak leave comment..what ever it is.. yg baik datang dari Allah ....hihihihi.... p/s: rahaila nih my bestie dari mase kanak2...huhu

iela said...

jimmy aka liza : kucing ko putih...kalo dia tak pembersih pon ko kena hantar p mandi :P

*huhu..harap² sampai ke tua la kita berkawan :P amiiinnn