Thursday, November 25, 2010

Stop Child Abuse

Sejak kebelakangan ni cerita tentang kanak-kanak didera dan kes pembuangan bayi semakin menjadi-jadi. Kadang2 membuatkan aku terfikir...adakah zaman yang serba moden dan canggih ni dah mengubah manusia hingga tiada lagi sifat kemanusiaan apatah lagi sifat penyayang????

Kanak-kanak adalah harta yang tak ternilai. Mereka juga adalah modal insan kepada negara. Perlindungan terhadap kanak-kanak daripada pengabaian, penderaan, keganasan dan eksploitasi adalah aspek penting yang perlu diberi keutamaan. Tanggungjawab memberi perlindungan kepada kanak-kanak adalah tanggungjawab kita bersama. 

unicef

Marilah kita sama-sama menyokong kempen dari UNICEF, Raise Your Hand, Stop Child Abuse dengan melayari laman web http://uniteagainstabuse.my/register.

Aku dah angkat tangan.. korang bila lagi?


6 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

comelnya tangan.

meowwmania said...

done!

*sedang angkat tangan tinggi-tinggi :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah angkat :)

NISS said...

angkat tangan sambil beri awaed..sila la ambil ye..jgn malu2x..;)

Cikbelog said...

angkat tangan sampai nampak ketiak dah nie..hee

saya said...

bukan child abuse je..semua jenis abuse patot dihentikan. stop abusing others! hehehe..angkat tangan tinggi2 jugak