Monday, August 16, 2010

Perangai baru Meon & Oleo

Korang, nak tahu tak sebab apa aku tak update2 blog. Sebabnya bubur lambuk yg aku teringin sangat tu tak dapat2 lg..bila tgk blog aku ni jer.. ternampak bubur lambuk..pastu terus terbantut nak post entry baru.. huahuahua.. alasan kan.. :P

Ok...sebenarnya aku nak citer perangai baru si Meon & Oleo ni.. Macam biasa  la kalo bukan Meon yg mulakan dulu mesti Oleo yg mulakan. Pastu salah sekor mesti nak ikut. Diaorg skrg ni dah pandai cakar2 pintu depan umah nak masuk. Kalo pintu tertutup dia cakar2 pintu tu. Nak bgtau la nak masuk tu.

Alkisahnya, satu hari tu, kakak ipar aku ni bermalam kat rumah. Time tu aku takde..balik Johor. Bapak mertua aku yg cerita ni. Dia kata, malam2 time tsemua org dah tido kakak ipar aku dengar macam ada org cakar2 pintu kat depan. Dia ni pulak dah la jenis lemah semangat. Bapak mertua aku cakap dia siap amek surah yasin siap baca lagi.. kekeke.. Punya la lemah semangat. Bapak mertua aku dah cakap dah yang cakar tu kucing..tapi dia tak percaya. Huhuhu..tak percaya sudey...

Ha. harini aku nak buat bubur lambuk. Yeeeeeeaaahhhh...

6 comments:

m4rilyn said...

gelak guling2 kat WS nie. hadeiiii.
kot kalo oleo n meon p cakat tingkap bilik kakak ipaq hang..cane agaknye?

meowwmania said...

hehehe...klakar :D

Atia Adina said...

weh ....tak dapat lagi?????kat pasar ramadan kan banyak.....khamis ni hotel uitm bg free.....

-ad-

Misz Pinkie Winkie said...

hahhha..
siap bleh baca yassin lagie.
mestie tak tido sampai ke siang.

alahai bubur lambuk sedapnyaaa.
dah berapa arie teringin asik abis jerk kat bazarr.

iela said...

m4rilyn : hahaha..mungkin dia pengsan terus kot :P

meowwmania : kelakar kan. Setiap kali Oleo or Meon cakar pintu jer. Mesti tergelak dlm hati :P

Atia Adina : kat pasar cepat abes. Bazaar dekat ngan umah takde pulak jual. huhu

Misz Pinkie Winkie : huhu....tu la pasalnya lin. Sampai baca yasin. tu yang kelakar tu.. :P

Kancilbiru said...

haa dah masak jgn lupa tayang okeh...hehehe