Wednesday, January 6, 2010

Pantas dan sedap.... yeahhh..

Pantas.... sedap? huhu.... Apa tu? Oh.. ini adalah entri untuk org yang selalu bangun pagi lepas tu kelaparan. Bila ke dapur terasa sangatlah malasnya nak potong bawang, potong cili atau bancuh tepung. Kalo ada meggi bodoh pon nak kena masak air lagi. Aku confirm makanan ni adalah terpantas dari meggi. kekeke..

Yer ini dia kawan-kawan.. capati segera dan roti canai segera. Aku suka capati segera tu.. sedap plak.. sebelum ni punya la aku tak suka capati.. tp sejak mkn capati instant ni terus tersuker.. hehe

Inilah dia pack capati instant.. jenama kawan. kat giant or tesco ada kot. Mesti ada yang baru dengar kan. hihi...


Ni lah dia capati setelah di masak. Nak masak dia ni takyah pakai minyak.Nampak kurang menarik tapi rasanya boleh tahan gitu.


Yang ini plak roti canai instant. Yang ni kalo goreng kena letak minyak. Macam biasalah kan. Sedap mcm lemak2 sket.. Lepas tu garing. nyumm..nyumm


Ini lah rupa setelah aku masak dia dengan teramat kurang minyak.. Aku nak kurangkan minyak dalam makanan.. hehe.. tapi kalo lebih sket minyak roti ni jd lebih cantik dan sedap. Confirm!.. Hihi

Ok, kalo nak masak tu korang panaskan je kuali.. kuarkan capati / roti canai tu dari tempat beku terus je letak dlm kuali. Takyah defrost.. biasanya aku makan dengan gula jer.. kalo nak mkn dengan susu pekat pon boleh. Kalo korang ada lauk kari semalam ke atau sambal semalam ke (kalo rajin buat la yang baru) ..boleh la buat cicah2.. hehe. Pastikan lauk semalam tu elok lagi oke. Kalo dah basi korang buat cicah jgk tak tahu la nak kata apa. huhu..

7 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

wahhh...nampak menarik
kalo cecah ngan sambal tumis ngan air kopi..
fuhh..gerenti jilat ibu jari kaki.

nizaa said...

wahh sedap nih. aku dulu masa bujang wajib beli ni tiap2 kali pegi tesco. dah kawin terlupa pulak kewujudan dia. konon muslimah la nk wat roti canai uli sendiri..wakakaaka..last2 pegi syed!~~

http://kancilbiru.blogspot.com/

iela said...

Misz Pinkie Winkie : yeah..confirm!.. haha

nizaa : kalo ko pandai uli sendiri mmg aku tabik spring lah... haha..

Sharinginfoz said...

memang bagus.. nak yang sedap dan cepat satu lagi nak yang murah....

Thanks My Followers

Dengar le Muzik

My A,B,C,D...... said...

cepat dah mudah

ridduan said...

sedap tue kna lak ceceah kari kambing pergh terangkat..tggu sis dtg bayar zakat ...x jumpa ..lak

Sumijelly said...

hahaha...lama x makan paratha nie..
dulu masa pantang ni la makan..sbb senang nak masak tuk anak2..
maklumla nak masak berat2 kan x leh...
emmm..mcm nak g cari la balik paratha nie..lama x masak..hahaha


http://sumijelly.com