Wednesday, October 17, 2012

Kenangan Silam...

2 bulan sebelum raya puasa haritu aku ada add FB sorang minah ni.
Aku pon tak tahu nak start cerita dari mana.
Mmmmm...ok ok..macam ni..

Actually minah ni dulu minat dekat boyfren aku masa aku keje lepas SPM tahun 2000.
Aku keje dekat kilang Asahi..jadi minah kilang gitu.. haha
Waktu tu aku baru belajar nak bercinta la kiranya.
Masa sekolah NO NO NO bercinta okeeyyy..
Memang NO la sebab mak aku garang nak mampuih..haha

Ni nak kata first love la ni...*geli aii..
Sebenarnya exBF aku ni org IBAN bukan beragama Islam.
Aku mula-mula tak suka pon kat dia ni..
Tapi orang kata tak kenal maka tak cinta..*wakaka..berfalsampah pulak dah

Yang budak perempuan ni masuk keje kat situ lepas 2 or 3 bulan lepas aku masuk.
Tetiap hari dia jumpa BF aku ni waktu rehat.
Kawan2 aku semua tak puas hati kenapa aku tak marah.
Ish..sape tak marah.
Tapi aku ni kan BARU nak belajar bercinta.. hahahaha.. alasan.
Aku sebenarnya bukan apa..
Aku fikir macam ni.
Kalo orang tu betul2 suka kat kita, biar berapa ramai perempuan suka kat dia pon..dia takkan layan..
Betul tak?

Tapi BF aku ni layan gak.
Pernah la bergaduh ke apa semua.

Tak silap aku lepas keje hampir 7 bulan macam tu la.. aku pindah keje tempat lain.
Lepas tu aku dapat sambung belajar kat UiTM Shah Alam.
Waktu tu kitaorg masih on lagi.
BF aku tu pindah keje kat tempat lain.
DAN budak perempuan tu ikut sekali.. *menyampah..

Waktu aku belajar lagi la macam2 dugaan.
Ko bayang la..
Hari-hari dia jumpa dengan perempuan tu.
Sampaikan perempuan tu boleh bercakap bahasa IBAN.
Aku ni pulak jauh....jumpa dia pon jarang.

So, aku amek keputusan nak putus jelah.
Apa la guna couple tapi dia melayan orang lain..
Aku ni pulak tak tahu status sebenarnya macam mana.
Mungkin tu yang dia nak..nak tunggu aku kata putus.
Dia kata dia sayang dua2.. sangat vongok ok..
No No No.. lelaki macam ni mmg takleh buat laki.
Time tu memang aku berlagak sikit la..sebabnya aku dapat belajar kat U. Hahaha..
So, buat apa aku nak tunggu dia lagi.
Buang masa je kot.
Dua-dua tu memang sepadan la kan.
Berlagak gila wa cakap lu...hahahaha..

Aku siap tulis surat mintak putus.
Lepas tu ex aku ni nak berdrama plak dengan aku.
Dia kata dia pengsan lepas baca surat aku.
Hoh..ingat aku percaya?
Nehiiii...
Time tu memang dah takde perasaan dah kat dia.
Lantak dia lah nak pengsan ke apa..perempuan tu kan ada kan.. hahaha

Tak lama lepas putus tu..aku tukar no enset.
Telefon rumah pon dah potong.
So kitaorg memang putus hubungan terus.
No dia pon aku tak simpan.
Yang aku simpan dalam kepala otak aku ni..nama perempuan tu dgn nama ex aku jer.

Kitaorg putus tahun 2002,
So maknanya dah 10 tahun terpisah tanpa khabar berita.

Dulu ada sorang akak ni tilik aku tau.
Dia tengok tangan aku n then dia kata aku akan mengalah tapi berdendam.
Lepas tu dia tengok tangan budak perempuan tu dia kata budak perempuan tu akan menang.
Mula2 aku tak percaya..
Tapi betul2 terjadi.
Tapi aku tak berdendam ok..
Teringat kisah lama tu biasa la kan.

Sebenarnya aku nak cerita, 2 bulan sebelum raya aritu aku tetiba teringat kat perempuan ni.
Aku saja la nak tahu apa kesudahan cerita diaorg ni.
Kawen ke tak. Kalo kawen bagus la...
Mula-mula aku search nama ex aku ni kat google.. takde pulak.
Aku search nama budak perempuan ni.. sekali terjumpa pulak FB dia kaann..
Canteekk..

Akhirnya diaorg kaweeennn.. dah dua anak dah pon.
Sorang tu dah sekolah rendah.
Baguslah.. aku happy utk diaorg.
Aku add la dia.. dia pon accept.

Tapi esoknya aku tengok dia tukar profile picture bukan main lagi..
Berpeluk dengan laki dia la..
Mula2 tu gambar biasa je.. gambar raya tahun lepas punya.
Dalam hati aku..aik.. dan dan la nak tukar profile picture.
Aku tak heran ok. Hahahaha..

Aku tak paham...
yang dia nak gelabah tu kenapa macam la aku nak sangat kat laki dia tu.
Lepas tu siap buatkan FB utk laki dia... nama lebih kurang macam aku..
Contohnya..aku punya FB Sham n Iela.. dia pon nak jugak.. Adam n Hawa (bukan nama sebenar)
Adoyyy..ni sape yang terlebih dendam ni...wakakakaka..

Tujuan aku add dia, aku nak berkawan dengan dia..tanya khabar.
Tapi sebab dia dah buat mcm ni..tak jadi lah.
Aku takut dia gaduh laki bini pulak kan.
Mana la tahu kan. *baeknye aku keeennn.. ahhaha

Nanti mesti ada yang kata nak buat apa baik ngan dia.
Bukan apa..kitaorg kenal pon time tu budak2 lagi. Baru 18 19 tahun kot.
Baru nak belajar bercinta.
Time tu macam bodoh2 lagi.
Perangai pon ntah apa2.. ahaha
Kalo ingat balik macam nak gelak pon ada.
Aku memang tak simpan perasaan dendam pon kat dia..
Cuma teringat kisah lama jer.. macam lucu pon ada.
Walaupon dulu pernah bergaduh...gaduh dalam phone je pon...hahaha..

Apa-apa pun aku harap dia tak berdendam la dengan aku.
Yelah dulu aku pernah sound dia sebab dia kata nak bunuh diri kalo tak dpt ex aku tu... *eh tercerita jugak..haha
Mungkin dia masih terasa apa yang aku cakap tu kot.
atau...
mungkin dia nak berbangga dia dapat ex aku tu..
OK...tahniah.. sampai hati kawen dulu tak ajak aiii...
hahahaha...

1 comment:

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

hehehe...bila baca entry ni, tingat balik kisah zaman cintan cintun kat sekolah menengah dulu..tp kantoi ngan ayah..ayah siap baca surat lagi..padan muka..!! hahahha =))