Monday, April 16, 2012

Al Aqeef - 1 tahun 3 bulan sudah..

Dah besar dah hero ummi ni.. kalau dia tengah tido tu nampak dah besar dan panjang.. huhu




Sekarang ni dia susah betul nak suruh makan. Bagi makan je geleng2 kepala takmo. Geraaammm je. Tapi nak paksa pon tak boleh. Kalau dia tak nak tu, masukkan dalam mulut dia pon dia kuarkan balik. Tapi kalau datang mood nak makan dia tu, secawan bubur pon boleh habis. 

Korang boleh tak share link ataupon resepi2 yang sesuai untuk kanak-kanak. Kadang-kadang dah kehabisan idea nak masak apa untuk anak. Budak2 ni pon macam org dewasa gak. Kalo hari-hari makan benda sama je..lama2 dia pon muak. Huhu..


3 comments:

Atia Adina said...

anak2 aku pun macam tu...susah nak makan....tapi kalo benda mengarut cam jajan...aiskrim....coklat....amboi....laju jer...tak tolak

Aidanisme said...

aku tgk anak2 abg aku semua dari kecik makan nasik je lauk pedas2.. tak pun makan bihun goreng.. jajan2 tu jgn ckp la.. laju je...

iela said...

Atia Adina :
Budak2 memang macam tu. Sebab tu takleh ajar mkn benda merapu2 ni..nanti dia takde selera nak mkn nasi.

Aidanisme :
Huhu..gilelah..kecik2 dah mkn pedas. Kalo jajan tu budak2 mmg suka betul. Tapi takleh selalu.