Friday, March 25, 2011

Kluang Rail Coffee tak halal


Hari rabu lepas kecoh pasal Kluang Rail Coffee ni tak halal kat FB. Ramai kawan2 aku yang kebanyakannya pengunjung setia kat situ bgtahu kopi Kluang Railway Station ni tak halal. Sampai kan ada yang siap call Pejabat Agama Johor nak confirmkan pasal benda ni.


Harini dah kuar dah kat Metro pasal benda ni. Boleh baca cerita selanjutnya kat myMetro.

Aku pon dah banyak kali jugak pergi cafe ni. Tapi tak pernah lagi minum kopi dia. Tak minum kopi pon aku terasa yang makanan lain pon belum tentu halal. Hoh.. dah tauke dia cina watpe fikir halal haram kan. Kita ni pon dengan yakin je g kedai dia minum2 makan2.

Pengajarannya di sini adalah.. pastikan ada logo halal.

4 comments:

meowwmania said...

aduhaii...ingatkan sms tipu ke apa, betul rupanya

nape la leh jadik camtu ekk...owner dia tu sbnrnya mualaf cina masuk islam tp waallahualam...

sharina said...

agreed!! :)

salmiah said...
This comment has been removed by the author.
Kancilbiru said...

kena minum air kopi bancuh kat umah dah ler..huhuu